FAQ

🌙
Anda suka Malaykord Versi Baru?
Saya masih tak Faham website/blog ini tentang apa?
Malaykord adalah sebuah blog yang mengumpul dan menyediakan chord-chord guitar khas untuk lagu-lagu berbahasa Melayu(Malay Language) untuk keterangan lebih lanjut sila baca About Malaykord

Adakah Malaykord menyediakan apa-apa servis?
Secara rasminya, Malaykord tidak menyediakan apa-apa servis, blog ini sekadar tempat pengumpulan chord-chord tetapi kami menyediakan satu fungsi dimana pengunjung boleh membuat request(permintaan) untuk apa-apa chord yang tiada dalam simpanan Malaykord. Secara lanjut sila ke Malaykord Request Chord

Apakah maksud nama Malaykord?
"Malay" pada pangkal nama blog ini adalah dimaksudkan sebagai Bahasa Melayu. dan "Kord" pada hujung nama blog ini dimaksudkan sebagai Chord guitar(Kord Gitar) yang merujuk pada fungsi utama blog ini adalah untuk pengumpulan kord gitar khas untuk lagu-lagu Berbahasa Melayu.

Adakah Malay pada nama Malaykord merujuk kepada bangsa?
Tidak sama sekali, blog ini bukanlah khas untuk satu bangsa pengunjung sahaja. dan Malay pada pangkal nama blog ini bukan merujuk kepada bangsa lebih kepada bahasa.

Jadi malaykord hanya menyediakan lagu-lagu chord untuk lagu berbahasa Melayu sahaja?
Tidak juga, Keutamaan diberi pada lagu Berbahasa Melayu dan lagu-lagu dalam industri muzik Malaysia, Singapura & Indonesia. Sila rujuk About Malaykord untuk keterangan lebih lanjut.

Siapa dibelakang Malaykord?
Kami mempunyai team yang kecil terdiri dari kurang dari 5 orang. Ada yang masih aktif dan ada yang tidak aktif.

Siapa nama dibelakang Malaykord?
Jika kami sebutkan sudah pasti anda tidak mengenal mereka.

Bolehkah saya menjadi sebahagian dari team Malaykord?
Sudah pasti, anda boleh menjadi penyumbang idea untuk Malaykord dengan cara menghantar idea anda pada Contact Form Malaykord. Dan anda juga boleh menghantar chord terus ke Malaykord dengan cara menghantar menggunakan form Hantar Chord Malaykord.

Apakah Malaykord Mempunyai Facebook atau Twitter?
Ya ada, fb.com/Malaykord dan Twitter.com/Guitar_Chord_ . Kami juga mempunyai Youtube channel
Malaykord Youtube

Adakah Fungsi lain dalam Malaykord selain Request Chord?
Kami mempunyai banyak fungsi lain dalam Malaykord. Sila baca Fungsi-fungsi Malaykord untuk senarai fungsi-fungi yang ada dalam Malaykord.

Saya sering  membuat permintaan chord(request chord) tetapi chord lagu yang saya minta tidak pernah di post oleh Malaykord?
Setiap hari kami menerima hampir 20 request dari user begitu banyak kekangan untuk kami mencari ke semua permintaan dalam satu hari. Sila baca ulasan penuh apa yang terjadi dalam proses anda membuat permintaan chord lagu di Malaykord di Proses Request Chord Malaykord.

Bagaimanakah idea untuk menubuhkan Malaykord boleh tercetus?
Ceritanya sangat panjang, segalanya bermula atas kejengkelan founder Malaykord dan rakan-rakan untuk mencari chord-chord lagu Berbahasa Melayu. Dan akhirnya membuat keputusan untuk membangunkan laman blog untuk pengumpulan chord itu sendiri.

Boleh cerita lebih terperinci bagaimana Malaykord ini wujud?
Untuk cerita yang lebih teperinci sila ke Malaykord History.

Adakah Malaykord mempunyai Android Apps?

Malaykord tiada versi IOS untuk pengguna Apple?
Malang sekali buat masa ini tiada lagi. Untuk update terkini sila ke Malaykord News

Jika wujudnya satu lagi blog seperti Malaykord atau lebih bagus dari Malaykord, adakah Malaykord akan berhenti berfungsi?
Soalan yang bagus dan kami sentiasa memikirkannya, mempunyai blog yang seperti Malaykord malah ia lebih bagus adalah bermakna medium carian untuk chord lagu-lagu Melayu lebih meluas dan mempunyai blog yang sama seperti ini adalah bagus untuk peminat muzik seperti kami juga. Tetapi wujud atau tidak Malaykord selepas itu adalah sesuatu yang tidak kami kawal.


Play Tutorial Guitar


Senarai Chord Documented


Senarai Chord Link


Siapa Documented?

Siapa Link?

Cari Barang Berkenaan Documented


Cari Barang Berkenaan LinkLoading....

Chord Lain:

Chord Suggestion:
<
>

Youtube - 0 + Autoscroll 0 Transpose